2020 január 22.-25. között került megrendezésre Budapesten a nemzetközi AgromashExpo mezőgazdasági szakkiállítás.

 

A Minsk Traktorgyár magyarországi leányvállalata, a BELARUS TRAKTOR Kft. bemutatta a gyár új fejlesztésű traktor típusait a látogatóknak, valamint különböző kiegészítő berendezéseket és eszközöket a traktorokhoz.

Az új típusokból kiemelt figyelmet érdemelnek a BELARUS-742.7 és a BELARUS-923.7 modellek, melyeket a gyártó már az európai piac számára fejlesztett ki.

A BELARUS -742.7es modell 75 lóerős Caterpillar C2.2-es motorral van felszerelve, ami már megfelel a Stage 5-ös ökológiai követelményeknek, AdBlue használata nélkül, mely lehetővé teszi a működés költségeinek jelentős csökkentését. A traktor kabinjában gyárilag beszerelt légkondicionáló működik, a visszapillantó tükrök mozgatása elektromos beállítással lehetséges a kabinon belülről, és fűthetőek is. A hidraulikus rendszer, a hajtótengelyek, az első tengelyek csatlakoztatása is elektronikusan vezérelt, ami hatékonyabbá teszi a gépek üzemeltetését.

A BELARUS-923.7-es típusú traktor 4 hengeres, 3,6 literes Caterpillar motorral szerelt, teljesítménye 95,6 lóerő, a korszerűsített, 14/12 váltó mellett irányváltó is megkönnyíti a munkát. A klíma berendezés gyárilag szerelt, az opcionális tartozékok skálája széles, a Grammer üléstől kezdve a Trimble navigációs rendszeren keresztül az automata kormányzás előkészítéséig.

A kiállításon sor került Belorusszia nagykövete, Alekszandr Ponomarev és Dr. Nagy István magyarországi agrárminisztere találkozására. Beszéltek a két ország mezőgazdasági együttműködéséről és a vezető minisztériumok közötti együttműködési memorandum előkészítéséről, illetve megvitatták a 2020-ra vonatkozó közös munka terveit is.

Dr. Nagy István agrárminiszter a találkozón a BELARUS TRAKTOR Kft.-nek, aki Magyarországon már több mint 15 éve a helyi kereskedőkkel együttműködve forgalmazza a BELARUS traktorokat Emléklapot adott át abból az alkalomból, hogy a 100 000-dik BELARUS traktor is beérkezett Magyarországra.